fbpx

Terugblik

DAG VAN DE BEVLOGENHEID BRACHT ENERGIE IN DE HUISKAMER

In 2020 gaven wij werkend Nederland een extra boost met het online event Dag van de Bevlogenheid 2020. Met als klap op de vuurpijl de Bevlogenheidsboost-campagne, 100 dagen lang een boost hebben gegeven op het verhogen van de bevlogenheid en het prestatievermogen van teams en medewerkers.

De inhoudelijke ruggengraat van de campagne waren 10 onderwerpen die de bevlogenheid een boost gaven. Top-experts uit de wetenschap, topsport en bedrijfsleven lieten hun licht schijnen op thema’s als: verbondenheid met hoger doel, psychologische veiligheid, heldere inspirerende doelen stellen, leiderschap, vitaliteit en het voorkomen van werkstress.

AFTERMOVIE

Pauline de Wilde, het gezicht van de campagne én talkshowhost van de middag, straalde van top tot teen uit dat dit onderwerp haar paste als een jas. Ook de experts die gedurende het up-tempo programma aanschoven, bruisten van de bevlogenheid. Niet als ‘blij-eikelige stuiterballen’, zoals managementcoach en enter-trainer Jan van Setten het treffend omschreef, maar als gedreven professionals met hart voor de zaak.

Want bevlogenheid betekent niet dat je overloopt van energie of alleen nog maar über positief bent. Het is een enthousiaste state of mind waarin je helder voor ogen hebt binnen welk tijdsbestek je welke werkzaamheden doet voor welk motiverend doel. Dat betekent dat je moet dromen (Allard Droste), jobcraften (Arnold Bakker), even stilstaan (Joost Rigter), opruimen (Margriet Spijksma) en je moet aanpassen aan de situatie (Ronald Warmerdam), wil je in normale én onrustige tijden bevlogen zijn of blijven.

ALLE ZINTUIGEN GEPRIKKELD

Gelukkig gaf de live poll aan dat de meeste online gasten op dat moment heel bevlogen waren. Anders zorgden poëet Tim Lenders, singer-songwriter Laura van Kaam en vitaliteit boosters Jochem en Juliette van Energy Up wel voor de nodige inspiratie, ‘gevoelige snaar’ en beweging.

Ben jij benieuwd naar wat inspirerende tips voor jouw bevlogenheid? Neem dan een kijkje op onderstaande thema’s.

pexels-jure-širić-730145

Bevlogenheid is een state-of-mind die ontstaat wanneer mensen sterk betrokken zijn bij de organisatie waar ze voor werken, plezier hebben in wat ze doen en daarbij bruisen van energie. Deze magische mindset draagt bij aan onze psychische gezondheid en lichamelijke gezondheid en dus een duurzame inzetbaarheid van je werknemers.

shutterstock_1443609116

Een inspirerende leider neemt beslissingen, organiseert, lost problemen op, ontwikkelt en versterkt relaties en beïnvloedt mensen op een positieve manier. Door een inspirerende en coachende stijl van leiderschap breng je mensen in beweging en zorg je voor een prettige sfeer op de werkvloer en bevlogen werknemers.

pexels-jopwell-2422294

Teams die goed op elkaar ingespeeld zijn en in hun kracht staan zijn energieker én zijn een boost voor de organisatie. Door als team een bijdrage te kunnen leveren aan het organisatiedoel, en tegelijk als individu aan het teamdoel, wordt je bijdrage zichtbaar in een grote organisatie. Je ziet dan resultaat van je werk en daar raak je bevlogen van.

pexels-pixabay-356043

Ben jij benieuwd naar diverse tips en best practices die jou meer handvaten geven over de onderwerpen bevlogenheid, verbondenheid, inspirerend leiderschap, persoonlijk leiderschap, vitaliteit, werkgeluk en nog veel meer onderwerpen? Klik dan snel verder en versterk de bevlogenheid van jezelf, je collega’s of medewerkers.