fbpx
Week van de Bevlogenheid en Bas van der Veldt | Weekvandebevlogenheid.nl

Bas van der Veldt: bevlogen ambassadeur Week van de Bevlogenheid

‘Welke succesvolle en bevlogen ondernemer zullen we vragen voor het Week van de Bevlogenheid-event op 15 juni?’ Dit is wat de initiatiefnemers van de Week van de Bevlogenheid zich afvroegen. Ze waren het er snel over eens. ‘Bas van der Veldt, CEO van AFAS Software, dat zou cool zijn!’ Ze trokken de stoute schoenen aan en benaderde Bas per mail. Al binnen een paar minuten belde Bas hen terug met het goede nieuws: ‘Wij doen mee!’

Geloof!
Als ondernemer en/of leidinggevende moet je precies weten waar het binnen jouw bedrijf en voor jouw klanten écht om draait. Geloof 100% in de toegevoegde waarde van je producten/diensten! Vanuit deze overtuiging ben je beter in staat om anderen te inspireren. Deel je verhaal veelvuldig en zorg dat mensen naar je willen luisteren. Vertel je verhaal bijvoorbeeld met gebruik van humor of emotie en steeds vanuit een iets andere invalshoek. Blijf weg van weinig inspirerende managementtaal en droge cijfers. Mensen moeten immers met plezier naar je willen luisteren en geraakt worden door jouw enthousiasme. Zo worden je medewerkers en zelfs je klanten dé storytellers van en voor je bedrijf!

Maak het persoonlijk!
Bas is enorm betrokken bij zijn, ruim 420 medewerkers. Hij kent iedereen bij naam en neemt de tijd voor ze. Oprecht verbonden en betrokken zijn, daar gaat het om. Maakt tijd voor ze vrij, betrek ze bij belangrijke issues, geef ze ruimte om te groeien en nieuwe dingen te proberen. Maar bovenal… maak het dagelijkse werk persoonlijk en leuk. En wie anders dan deze bevlogen medewerkers kun je nu beter inzetten om inspirerende verhalen te vertellen aan toekomstig nieuwe medewerkers? Check deze video!

Wees transparant!
Bij AFAS staat transparantie voorop. Dit merk wanneer je luistert naar de verhalen die Bas vertelt, je ziet het terug in het glazen AFAS-kantoor in Leusden en je kunt uitgebreid over de AFAS-cultuur lezen in het boekje ‘De Sekte van Leusden’ van Daan Quakernaat. Door transparant te zijn win je het vertrouwen bij medewerkers, businesspartners en klanten. Wees dus open over wat er speelt, juist als ondernemer/leidinggevende. Gaat het goed met je bedrijf? Laat het horen! Gaat er iets fout? Doe er niet geheimzinnig over. We werken samen met onze medewerkers, partners en klanten aan steeds betere dienstverlening. Belangrijk is dat medewerkers de vrijheid ervaren om nieuwe dingen te proberen. Hierdoor zullen ze beter presteren. Dan gaat er wel eens iets mis. Geeft niets… benader het met humor en vertel het eerlijke verhaal.

Meer weten over hoe Bas dagelijks zelf bijdraagt aan meer bevlogenheid, betrokkenheid en trots binnen AFAS? Kom dan op donderdagmiddag 15 juni naar het event ‘Succesvol werken aan bevlogenheid‘ in het prachtige AFAS Da Vinci theater in Leusden!

Over Alles over bevlogenheid

Welkom op Alles over Bevlogenheid, hét platform voor iedereen die bevlogenheid hoog in het vaandel heeft staan: leidinggevenden, HR-business partners, ondernemers én werknemers.

Bekijk al mijn Artikelen

Reageer op deze blog