fbpx

Waarom investeren in meer bevlogenheid? Bevlogenheid

Wat is Bevlogenheid ?

Bevlogenheid is een magische state-of-mind die ontstaat wanneer mensen sterk betrokken zijn bij de organisatie waar ze voor werken, plezier hebben in wat ze doen en daarbij bruisen van energie.

Bevlogen mensen halen voldoening uit hun werk, zijn zeer betrokken en voelen zich energiek, vitaal en trots. Daarmee draagt bevlogenheid bij aan onze psychische en lichamelijke gezondheid, de duurzame inzetbaarheid en zorgt het voor lagere zorgkosten door o.a. preventie van burn-out, bore-out en andere stress-gerelateerde klachten. Net zo belangrijk is dat bevlogenheid mensen productiever en innovatiever maakt. Meer bevlogenheid heeft dus een grote positieve maatschappelijke en economische impact. Helaas is minder dan 40% van de Nederlandse werknemers bevlogen. We halen er dus niet uit wat erin zit. Wij geloven dat dit beter kan!

 

Bevlogen medewerkers zijn dé perfecte ambassadeurs voor hun bedrijf en dragen met glimmende ogen bij aan het realiseren van echte toegevoegde waarde. Bevlogen medewerkers zijn niet alleen gelukkiger, ze maken bedrijven ook succesvoller. Prof. dr. Willem van Rhenen, hoogleraar Engagement & Productivity aan Nyenrode, stelt zelfs dat de mate van bevlogenheid een betere graadmeter is om het succes van een onderneming te voorspellen dan de economische KPI’s! Uit onderzoek blijkt dat bedrijven met een groot aantal bevlogen medewerkers het beter doen op bovenstaande gebieden.

Bevlogen medewerkers maken dus hét verschil en zijn ook nog eens gelukkiger. Dit gunnen we heel Nederland. Daarom zet het team van de Week van de bevlogenheid zich samen met haar ambassadeurs harte in voor de volgende ambitie:

In 2025 is 80% van werkend Nederland bevlogen en trots!


Wat zou het voor de maatschappij, de economie en jouw bedrijf betekenen als we dit samen realiseren? Een mooie uitdaging, waar het Week van de Bevlogenheid-team zich graag voor inzet. Deze uitdaging kunnen we natuurlijk niet alleen realiseren. Daarom komen graag in contact met bevlogen leiders en ondernemers die hetzelfde doel nastreven, hier binnen het eigen organisatie actief invulling aan (willen) geven en ambassadeur voor bevlogenheid willen zijn.

 

artikelen BEVLOGEN BLOGS

https://allesoverbevlogenheid.nl/author/ronald/

Hoe herken jij een goede teamplayer?

Ben jij een teamplayer? Dat is een vraag die vaak gesteld wordt tijdens een sollicitatiegesprek. Bedrijven willen namelijk graag echte

https://allesoverbevlogenheid.nl/author/paul/

Het geheim van goede teambuilding

Goede teambuilding is vandaag de dag niet meer alleen het organiseren van leuke uitjes of de welbekende vrijmibo. Hoewel dit

https://allesoverbevlogenheid.nl/author/berd-warmelts/

Focus voor professionals: focus op wat écht belangrijk is

De titel van dit artikel zal je doen denken aan de slogan van Interpolis. De Nederlandse verzekeraar bracht mij dankzij

https://allesoverbevlogenheid.nl/author/ronald/

Tips voor meer vitaliteit op de werkvloer

Vitaliteit is naast toewijding en absorptie één van de kenmerken van bevlogenheid. Bedrijven doen er vandaag de dag alles aan

Trots op Onze Ambassadeurs

SCHRIJF JE NÚ IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF EN JE KRIJGT ONS E-BOOK GRATIS!
Toon alle opties
Verberg