fbpx

Van purpose naar presteren, de kunst van het motiveren

BEVLOGENHEID, HET INVESTEREN WAARD!
Bevlogen (management)teams zijn dé motor voor groeiversnelling. Ze zijn 17% productiever, realiseren 10% hogere klantloyaliteit, hebben 41% minder verzuim en zijn 21% winstgevender. Hoe mooi is dat? Bovendien voelen bevlogen en betrokken medewerkers zich vitaler, gelukkiger en zijn zij gemiddeld langer verbonden aan hetzelfde bedrijf. Dit zien managers terug in lagere verzuim- en verloopcijfers én in meer energie en positieve sfeer op de werkvloer.

BEVLOGENHEID IN HET KORT:
Bevlogenheid is de haast magische, state-of-mind die ontstaat wanneer mensen:

  • Sterk betrokken zijn bij het werk omdat het bijdraagt aan het gezamenlijke hogere doel/purpose (toewijding);
  • Datgene doen waar ze plezier aan beleven en helemaal opgaan in het werk (absorptie/flow-ervaring);
  • Hierbij bruisen van energie en zich krachtig en trots voelen (vitaliteit).

BEVLOGENHEID EN PURPOSE
Bevlogenheid start dus met de mate waarin mensen dagelijks ervaren dat ze door hun werk en bijdrage leveren aan een hoger doel waarmee zij zich verbonden voelen. Hierbij gaan we er vanuit dat ieder mens de behoefte heeft om zijn leven betekenis te geven door het leveren van een bepaalde toegevoegde waarde aan de wereld om hem heen (bronnen o.a.: Dan Ariely, Victor Frankl, Daniel H. Pink). Vereenvoudigd ziet dit er als volgt uit:

 

 

Steeds meer medewerkers zijn zich bewust van hun persoonlijke purpose én zijn op zoek naar een omgeving waarin zij hun persoonlijke talenten optimaal kunnen inzetten ten behoeve van hun purpose. Indien er een match is tussen de persoonlijke purpose van de medewerker én het doel/purpose van het bedrijf waar zij werken,…. ontstaat er een interessante vermenigvuldigingsfactor:

 

 

… met vele positieve effecten als gevolg: bevlogenheid, betrokkenheid, energie, werkplezier, klanttevredenheid, efficiëntie en productie gaan omhoog, ziekteverzuim, verloop en faalkosten gaan naar beneden!

Het is dus de kunst om te zoeken naar de juiste match tussen de persoonlijke purpose van je medewerkers enerzijds en de purpose van je bedrijf/organisatie/team anderzijds. Vind de sweet spot en je hebt een intrinsiek gemotiveerd team!

EVENT: VAN PURPOSE NAAR PRESTEREN!
Ben je als ondernemende leidinggevende ook op zoek naar tips, inspiratie en praktijkvoorbeelden rondom purpose, motivatie en optimaal presterende teams? Dan nodigen we je hierbij van harte uit om naar het seminar ‘Van purpose naar presteren’ te komen op 7 juni (van 13:30 uur tot 18:00 uur in het AFAS Da Vinci Theater in Leusden). Tickets voor dit event zijn voor slechts € 95 exclusief BTW te bestellen via deze link.

Het event is onderdeel van de ‘Week van de Bevlogenheid’ editie 2018. De doelstelling van de Week van de Bevlogenheid is: ‘in 2025 is 80% van werkend Nederland bevlogen en trots!’. Stel je eens voor… wat zou het je bedrijf, je team, je klanten en BV Nederland opleveren als we dit samen voor elkaar krijgen?

Benieuwd naar een video-impressie van het event van vorig jaar? Klik dan op onderstaande afbeelding:

Over Alles over bevlogenheid

Welkom op Alles over Bevlogenheid, hét platform voor iedereen die bevlogenheid hoog in het vaandel heeft staan: leidinggevenden, HR-business partners, ondernemers én werknemers.

Bekijk al mijn Artikelen

Reageer op deze blog