fbpx

Bevlogenheid

Bevlogenheid is een magische state-of-mind die ontstaat wanneer mensen sterk betrokken zijn bij de organisatie waar ze voor werken, plezier hebben in wat ze doen en daarbij bruisen van energie. Deze mindset draagt bij aan onze psychische en lichamelijke gezondheid en dus een duurzame inzetbaarheid van je werknemers. Bovendien voorkomt het burn-outs, bore-outs en andere klachten. De mate van bevlogenheid wordt gekenmerkt door de volgende drie pijlers:

Vitaliteit
Vitale mensen bruisen van energie, zijn onvermoeibaar en beschikken over een grote mentale veerkracht en doorzettingsvermogen.

Toewijding
Toegewijde mensen zijn zeer betrokken bij het werk wat ze doen en zijn trots op de organisatie waarvoor ze werken. Ze zijn daarom ook trots op hun werk en voeren dit met veel enthousiasme uit. Daarbij zien ze het werk wat ze doen als uitdagend en nuttig.

Absorptie
Absorptie staat voor mensen die compleet opgaan in hun werk en daarbij de tijd vaak vergeten. Ze kunnen het werk moeilijk loslaten en hebben ook geen 9 tot 5 mentaliteit.

Gevolgen Bevlogenheid
Bevlogenheid heeft vooral positieve gevolgen voor een organisatie. Bevlogen werknemers zijn namelijk productiever omdat mensen o.a. pro-actiever en meer betrokken zijn. Tevens helpen ze het bedrijf verder door te innoveren en creatieve ideeën in te brengen. Daarnaast zorgen ze voor minder ziekteverzuim vanwege een betere algemene gezondheid wat leidt tot minder lichamelijke en psychische klachten. Ook zal een bevlogen werknemer niet per se de behoefte hebben om van baan te switchen en zich langer aan een bedrijf binden. Ze zijn dus loyaler wat goed is voor een organisatie op lange termijn. Een hoge bevlogenheid zorgt tenslotte ook voor een positieve sfeer op de werkvloer en werkt zelfs aanstekelijk. Het is zelfs aangetoond dat bevlogen teams ook zorgen voor een hogere bevlogenheid van de individu’s binnen die teams.

Negatieve gevolgen
Naast alle positieve gevolgen van bevlogenheid liggen er ook zeker negatieve gevolgen op de loer. Bevlogen mensen kunnen lang en veel werken. Omdat ze zo bevlogen zijn en bruisen van de energie lijkt dit geen probleem. Echter als iemand de balans tussen rust pakken en werken verliest, ligt overspannenheid op de loer. Langdurige overspannenheid kan uiteindelijk leiden tot een burn-out. Goed je rust pakken na een lange en intensieve werkdag of week is daarom erg belangrijk om ook bevlogen te blijven.

Bevlogenheid creëren
Er bestaan verschillende manieren om de bevlogenheid te creëren. Dit kan op organisatieniveau, teamniveau of individueel. Bedrijven zien ook steeds meer het belang hiervan en doen er daarom ook veel aan om de bevlogenheid te bevorderen. Het is namelijk een duurzame oplossing voor het succes van je bedrijf. Ons doel is daarom niet voor niets ‘In 2028 80% van werkend Nederland bevlogen en trots’. Wij geloven sterk in dit doel en daarom ook dit platform.

Ben jij, jouw organisatie of team al bevlogen genoeg of ben je benieuwd hoe dit beter kan?
Neem dan snel een kijkje in onze blogs, best practices en inspirerende interviews.

Podcast

Blogs

Bevlogen leiderschap is de sleutel tot succes - Kees de jong & Marjolein theunissen

Bevlogenheid van medewerkers dooft of wakkert aan door de kwaliteiten van de leider, dat durft Kees de Jong wel te stellen. Lees meer in dit blog!

talent optimaal benutten - Kees Gabriels & Marjolein theunissen

Iedereen heeft een talent. Een goede leider kent de talenten van zijn medewerkers en weet hen zo te coachen, dat zij nóg beter worden. Hoe?

www.oscarvandebeek.com

Leiding geven in een hybride organisatie - Barbara stam

Als online verzekeraar kon InShared snel schakelen. Vanaf vrijdag 13 maart werkten een kleine 200 collega’s vanuit huis. Barbara neemt ons mee in dit proces.

Leiderschap is luisteren - Guido heezen

Wat is de rol leidinggevenden tijdens de coronacrisis? Het creëren van een sfeer waarin medewerkers zich welkom en gewaardeerd voelen.

De partners van

Alles over bevlogenheid