fbpx

Bevlogen Teams

Teams die goed op elkaar ingespeeld zijn en in hun kracht staan zijn energieker én zijn een boost voor de organisatie. Door als team een bijdrage te kunnen leveren aan het organisatiedoel, en tegelijk als individu aan het teamdoel, wordt je bijdrage zichtbaar in een grote organisatie. Je ziet dan resultaat van je werk en daar raak je bevlogen van. Een goede teamdynamiek is dan ook ontzettend belangrijk.

Waarom goedlopende teams bijdragen aan een organisatiesucces
Veel organisaties zijn te groot om als medewerker een echte impact te zien van wat je individueel bijdraagt. Je kunt je dan een onbelangrijk radertje voelen in een grote fabriek. Daarom is het opknippen in teams zo zinvol. Door als team een eigen bijdrage te leveren aan het organisatiedoel, en tegelijk als individu een bijdrage te leveren aan het teamdoel, wordt je bijdrage wel duidelijk. Je ziet dan resultaat van je werk. Dat kan een sterk gevoel van bevlogenheid veroorzaken, omdat je weet dat je bijdraagt aan een groter succes. Of je nu een teamplayer bent of niet. Je kunt een team zien als een mini-organisatie.

High performance team
Als je als team samen meer bereikt dan de som van prestaties van individuele teamleden, dan maak je deel uit van een ‘high performance team’. Een geoliede machine, waarin de focus van het team duidelijk is, elk teamlid een duidelijke rol heeft en het vertrouwen groot is. Om een goede teamdynamiek te ontwikkelen moeten de wederzijdse verwachtingen helder zijn. Ook zijn duidelijke en haalbare teamdoelen nodig, die aanhaken bij de aansprekende organisatiemissie. Medewerkers voelen zich dan niet alleen verbonden met hun team, maar – in het verlengde daarvan – ook betrokken bij de organisatie.

Een goedlopend team vervult veel behoeftes
In een high performance team worden de zes basisbehoeftes van medewerkers goed vervuld: als teamlid ervaar je zekerheid, omdat je je veilig voelt, omdat je je collega’s vertrouwt en op ze terug durft te vallen. Diezelfde teamgenoten zorgen daarnaast voor de broodnodige onzekerheid: je gaat samen een uitdagend avontuur aan. Als je merkt dat teamleden blij met jou en je werk zijn, voel je bovendien waardering. Daarnaast kun je een sterke connectie voelen met de mensen die je op de werkvloer omringen. Als je in de loop der jaren door teamveranderingen nieuwe kansen krijgt, kun je persoonlijk groeien. En wanneer jouw team en jouw organisatie bijdraagt aan een betere wereld, dan ervaar je bovendien zingeving. Al die factoren samen vormen het fundament om bevlogen te raken in je werk. Dan is werken echt leuk en voldoening gevend.

Hoe versterk je verbondenheid?
Na de coronapandemie blijven veel werknemers alsnog thuis werken. Veel van de normale teamdynamiek is tijdens corona verloren gegaan en dreigt verloren te blijven wanneer werknemers nog steeds veel thuis werken. ervoor te zorgen dat teamleden zich ook op afstand toch met elkaar verbonden blijven voelen, wordt het nog belangrijker om per team duidelijke doelen te formuleren, een volgorde in die doelen aan te geven en dit prioriteitenlijstje met de rest van de organisatie af te stemmen. Zo weet iedereen wat ze van elkaar kunnen verwachten. Zo’n doelenlijstje is relatief eenvoudig bij bijvoorbeeld een verkoopteam, maar lastiger voor bijvoorbeeld een receptieteam. Dat laatste team kun je daarentegen wel een duidelijke richting geven. Door bijvoorbeeld te zeggen: wees het visitekaartje van onze organisatie en zorg daarnaast dat iedereen zoveel mogelijk in rust kan doorwerken.

Podcast

Blogs

Bevlogen leiderschap is de sleutel tot succes - Kees de jong & Marjolein theunissen

Bevlogenheid van medewerkers dooft of wakkert aan door de kwaliteiten van de leider, dat durft Kees de Jong wel te stellen. Lees meer in dit blog!

talent optimaal benutten - Kees Gabriels & Marjolein theunissen

Iedereen heeft een talent. Een goede leider kent de talenten van zijn medewerkers en weet hen zo te coachen, dat zij nóg beter worden. Hoe?

www.oscarvandebeek.com

Leiding geven in een hybride organisatie - Barbara stam

Als online verzekeraar kon InShared snel schakelen. Vanaf vrijdag 13 maart werkten een kleine 200 collega’s vanuit huis. Barbara neemt ons mee in dit proces.

Leiderschap is luisteren - Guido heezen

Wat is de rol leidinggevenden tijdens de coronacrisis? Het creëren van een sfeer waarin medewerkers zich welkom en gewaardeerd voelen.

De partners van

Alles over bevlogenheid