fbpx

Thema 3

Inspirerende doelen

Een leven zonder doelen is als een schip zonder roer. Om iedereen aan boord te krijgen én te houden, heb je naast een purpose (het hogere doel) ook inspirerende en heldere doelen nodig. Wat dat precies zijn en hoe je ze opstelt leer je in de blogs, vlog en podcast op deze pagina!

Op deze pagina delen we in blogs en een pakkende podcast wat purpose inhoudt, hoe je dit formuleert en levend houdt en een aantal goede voorbeelden van purpose-driven organisaties. 

Podcast & Vodcast

Blog

Heldere doelen zetten het vliegwiel in beweging - Marjolein theunissen

Je hebt een hoger doel nodig om je bed uit te komen, of in ieder geval met plezier je bed uit te komen. Uit dat hogere doel vloeien subdoelen en voor allemaal geldt: zijn ze niet helder, dan worden ze niet behaald. En doelen die niet gehaald worden, motiveren niet.

Zwalkend beleid staat bevlogenheid in de weg - guido heezeN

Duidelijk weten wat er moet gebeuren en wat er van je verwacht wordt, is essentieel voor bevlogenheid. Toch zegt ruim 35 procent van de medewerkers in Nederland rolduidelijkheid te missen op het werk. Zeker nu, op afstand, is rolduidelijkheid belangrijk.

Vlog

Marjon Kaper (49) is sinds eind 2018 directeur van ANWB Reizen. Haar portefeuille bevat de ‘vakantie- en vrije tijdsonderdelen’ van ANWB. Van wandel- en fietsroutes in Nederland tot georganiseerde reizen naar andere continenten, maar ook alles op het gebied van kamperen (zoals anwbcamping.nl) en de grootste digitale Golfvereniging van Nederland; ANWB Golf. Marjon is afgestudeerd als civiel ingenieur aan de TU Delft, maar heeft haar studie niet in de praktijk gebracht. Zij heeft jaren gewerkt voor ING en Rabobank Nederland, waarna ze haar hart voor (trein)reizen volgde en overstapte naar de Nederlandse Spoorwegen en uiteindelijk de ANWB.

De partners van

Alles over bevlogenheid