fbpx
Succesvol ondernemers

4 takeaways van succesvolle ondernemers die jou verder helpen

Een succesvolle ondernemer hanteert zijn eigen unieke aanpak en werkwijze. Door de jaren heen wordt je gevormd, maar sommige kenmerken blijven enorm herkenbaar voor de meeste succesvolle ondernemers. In dit artikel delen wij een aantal takeaways met je die je kunt gebruiken voor het opbouwen van jouw business. 

Help en inspireer elkaar

Veel succesvolle ondernemers herkennen zich in het feit dat ze veel hebben gehad aan het advies en de support van anderen. Je kunt niet overal de beste in zijn, en om die reden is het belangrijk om je te laten omringen met experts die beter zijn op bepaalde gebieden. Leer van elkaar, help en inspireer. 

Niet ieder advies is goed advies

Wanneer je net pas start ben je sneller bereid om naar anderen te luisteren. Een mening van een “expert” is altijd wenselijk, denk je dan. Niets is minder waard. Herken welk advies waardevol is, en welk advies je niet ter harte moet nemen. Bepaal welke route je zelf wilt bewandelen en welke waardes voor jou van belang zijn. Bepaal wie je bent en waar je voor staat. Zo zorg je ervoor dat je jezelf beschermt tegen de meningen van anderen, zeker van degenen die niet het beste met je voor hebben. 

Zorg allereerst voor jezelf

Het klinkt egoïstisch, maar is zo belangrijk. Stel je eigen belangen voorop op de werkvloer. Het heeft geen enkel nut om anderen boven jezelf te stellen. Zorg er voor dat je goed zorgt voor jezelf. Meditatie kan er voor zorgen dat je beter tot rust komt, enkel is het nóg belangrijker om tijdens en na werktijden goed om te gaan met de werkdruk. Niemand wordt er gelukkig van als je een burn-out krijgt.

Werk vanuit je passie

Gemiddeld werken we 80.000 uur in ons leven en 80% van de werkenden is niet of minder tevreden op zijn of haar werkplek. Genoeg redenen om te doen wat je leuk vindt, en waar je passie ligt. Denk bij jezelf na: “Ben ik bereid om nog 10 jaar hier te werken?”. Zorg dat je niet in strijd gaat met je innerlijke passie en iets doet waar je écht blij van wordt. Werk hard, maar geniet. 

Over Alles over bevlogenheid

Welkom op Alles over Bevlogenheid, hét platform voor iedereen die bevlogenheid hoog in het vaandel heeft staan: leidinggevenden, HR-business partners, ondernemers én werknemers.

Bekijk al mijn Artikelen

Reageer op deze blog