fbpx

Event

Programma & sprekers

Bevlogenheid, de kickstart voor topprestaties

In een inspirerende online talkshow discussieert presentatrice Pauline de Wilde met gasten uit de wetenschap, het bedrijfsleven en topsport over de soms botsende inzichten om bevlogenheid en prestaties te vergroten. Deze talkshow is de rode draad in het programma en daarnaast maak je een eigen bevlogenheidscanvas.

Tijdlijn

4 november 2020

13.45 – 14:00
Inloggen/Ontvangst op het platform

14.00 
Opening met Pauline de Wilde,
Guido Heezen en Arnold Bakker

Blok 1 : Start with why
 Over purpose, doelen en motivatie.
Pauline in gesprek met. Allard Droste en Karin van der Gragt

Creëren van je 
bevlogenheidscanvas

Intermezzo

Blok 2: Team Power
 Over teamspirit en teamprestaties.
Pauline in gesprek met. Paul van Heeringen, 
Jeroen Busscher en Anne Hospers

Creëren van je
bevlogenheidscanvas

Korte pauze

Blok 3: Me, Myself and I
Over zelf-effectiviteit en energie.
Pauline in gesprek met Joost Rigter, Jan van Setten en
Margriet Spijksma

Creëren van je 
bevlogenheidscanvas

Afsluiten met Pauline en Arnold Bakker

16:30
Einde event
Mogelijkheid tot netwerken op het platform

Sprekers

Arnold Bakker

Van onderzoek naar positief organisatiegedrag (zoals bevlogenheid, werkgeluk en prestaties) gaat het hart van prof. dr. Arnold B. Bakker harder kloppen. Naast hoogleraar Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam is hij president van de European Association of Work and Organizational Psychology.

Ook work-life balance, crossover van emoties, en internetapplicaties van organisatiepsychologische onderwerpen krijgen volop zijn aandacht. Zijn artikelen worden gepubliceerd in internationaal erkende wetenschappelijke tijdschriften. Verder is hij auteur van boekenseries Current issues in Work and Organizational Psychology en Advances in Positive Organizational Psychology en co-auteur van het boek Work engagement: A handbook of essential theory and research. Meer weten over Arnold Bakker? www.arnoldbakker.com.

Guido Heezen

Bedrijfskundige Guido Heezen is ondernemer, HR-trendwatcher en oprichter van Effectory; marktleider in klanten- en medewerkersonderzoek. Hij is de initiator van de Beste Werkgevers Awards en auteur van de boeken Winnen met uw medewerkersDe kracht van Feedback en Het verborgen potentieel van werkend Nederland.

Heezen gelooft dat organisaties die goed in contact staan met hun eigen medewerkers en klanten, duurzamer beter presteren. Over deze filosofie, maar ook over zelfsturing, sociale innovatie, engagement en ondernemerschap geeft hij geregeld lezingen.

In diverse media is hij vaak aan het woord als HR-trendwatcher. Met zijn enthousiaste, motiverende en soms confronterende uitspraken daagt hij bestuurders, managers en anderen binnen organisaties uit om de status quo te verlaten. www.effectory.nl

Joost Rigter

Tot zijn 26e kon Joost Rigter zien. Vandaag ziet hij nog maar 0.8 procent. Een zeldzame oogaandoening maakte Joost binnen tien jaar nagenoeg blind. Het betekende een totale ommekeer, maar is het leven nu minder mooi?

Absoluut niet, aldus Joost. Dit gegeven is de kern van de lezingen van Joost Rigter. Een uniek, maar heel herkenbaar verhaal over verandering en hoe je daarmee omgaat. Hoe vind je licht in de duisternis? Hoe zorgen lef, humor, acceptatie en zelfvertrouwen dat obstakels eigenlijk veel kleiner zijn dan ze lijken?

Joost neemt je tijdens zijn lezing mee en laat het letterlijk zien. Want, ‘er zit altijd ergens gewoon een lichtknop’.

www.joost-rigter.nl

Paul van Heeringen

Als spreker en leiderschapscoach is Paul dagelijks bezig met de vraag: Wat is de essentie van bevlogen presterende topteams? Er ligt immers nog veel ongebruikt potentieel binnen teams. “Gelukkig maar, want mijn plezier zit juist in het ontdekken en ontwikkelen van effectieve gedragsroutines die leiden tot meer bevlogenheid en betere teamprestaties.”

Paul heeft ruim 10 jaar ervaring in het bouwen van topteams. “We hebben met ons team bij IMPACT on the Job ruim 250 teams begeleidt. Door iedere dag met dit prachtige vak bezig te zijn hebben we enorm veel geleerd van onze talloze experimenten, evaluaties, designfouten, aanpassingen, frustraties en successen. Ik zie ernaar uit om op 4 november mijn ervaringen te delen over de vele ‘do’s en don’ts die we on-the-job hebben ontdekt.”

www.impactonthejob.nl

Allard Droste

Lean manager, commissaris, investeerder  en spreker Allard Droste laat zien hoe het ook anders kan. Met vertrouwen, loslaten en durf kunnen mensen veel meer dan ze denken. ‘Richt het in zoals je zelf ook het liefst zou werken’, is zijn motto. 

Met die aanpak realiseerde hij een grote cultuuromslag bij metaalbewerkingsbedrijf Aldowa. Van sterk hiërarchisch naar samensturing, van directief naar organisch. Van 2,5 naar 16 miljoen euro omzet en van 7% ziekteverzuim naar 2%.

Gewonnen prijzen als de FD Gazelle, VNO-NCW nieuwe helden en de Metaalunie Award bewijzen dat anders werken niet alleen mogelijk is bij hippe start-ups, maar ook in de keiharde praktijk van – in dit geval – de (maak)industrie. Bekijk meer op www.hetkaneenvoudig.nl

Jan van Setten

Bestsellerauteur en veelgevraagd spreker Jan van Setten inspireert op het gebied van (persoonlijk) leiderschap, klantgerichtheid en organisatieverandering. Niemand gaat de zaal uit zonder een nieuw inzicht of idee en het ondernemen van een concrete actie. 

Met een gezonde dosis humor en energie deelt hij zijn praktijkervaring als commercieel en algemeen manager bij bedrijven als Nestlé en Alcoa. Dat levert gegarandeerd toepasbare eyeopeners op. www.janvansetten.nl

Jeroen Busscher

Zelfstandig consultant en auteur Jeroen Busscher geeft seminars, lezingen en is werkzaam als dagvoorzitter en leiderschapstrainer. Aan de HKU is hij Executive Lecturer conceptontwikkeling en bij Business School Nederland gastdocent leiderschap en innovatie.

Zijn eerste boek – Pimp je Afdeling – was direct een bestseller, waarna er vele volgden. Zijn columns verschenen in HR Strategie, MT magazine, New Business Radio, Libelle en hij heeft een eigen VLOG kanaal. Nieuwsgierig? www.jeroenbusscher.nl

Pauline de Wilde

Het leven is geen generale repetitie, vindt dagvoorzitter Pauline de Wilde. Daarom geeft ze interactieve lezingen over hoe je als organisatie en individu in beweging komt. Zelf begon ze na haar studie bedrijfseconomie haar carrière in Amerika als actrice, daarna volgde TV-presentaties voor o.a. RTL en RTLZ (Duurzaam Ondernemen, Lokaal Duurzaam en Ondernemerszaken).

Haar interesse in mensen die het LEF hebben hun hart te volgen, wordt nog groter en door haar rol als bedrijvenambassadeur voor Oxfam Novib rolt ze in het vak van dagvoorzitter. Haar twee passies komen samen: spreken over inhoudelijke vraagstukken en stralen op een podium. Heb jij lef? Kijk dan op www.paulinedewilde.nl

Karin van der Gragt

Karin startte haar carrière bij YoungCapital in 2005 als recruiter. Ze groeide door in diverse functies en werd in 2015 directeur van YoungCapital Duitsland. Sinds 2020 staat ze aan het roer van YoungCapital NEXT, de opleidingstak van YoungCapital. “Where attention goes, energy flows, daar geloof ik sterk in. 

Bij YoungCapital voel ik een enorme vrijheid en vertrouwen, en dat draag ik ook elke dag uit. Hierdoor nemen mensen graag verantwoordelijkheid en hebben we een sterke cultuur waarin mensen zichzelf keihard ontwikkelen.”

Anne Hospers

In mijn bedrijf Camp Bluff combineer ik mijn talenten als marketeer, conceptontwikkelaar, cheerleader en visionair om jouw bedrijf naar het volgend niveau te liften (klinkt lichter dan tillen). 

Mijn doel is dat jij als creatief ondernemer nog meer vrijheid en vreugde ervaart en echt durft te staan voor wat je te bieden hebt als mens en als ondernemer.
https://www.campbluff.com/

Margriet Spijksma

Margriet Spijksma wil miljoenen vrouwen inspireren om te gaan doen waar ze écht blij van worden, zodat de wereld er vele malen mooier van wordt.

Ik ging mijn passie volgen, omdat ik niet meer wilde leven vanuit angst en tekorten.
Het bedrijf werd vrijwel meteen een succes. Ik kon er vrijwel direct van leven – en meer dan dat. Mijn werk voelt totaal niet als ‘werk’. Ik tel echt niet meer het aantal uren dat ik eraan besteed. Ondernemen en mensen trainen en inspireren is mijn absolute passie. Ik had nooit verwacht dat het me zoveel zou brengen. Ik ben echt heel gelukkig.

Fablife
In mijn bedrijf Fablife komen mijn persoonlijke ontwikkelingen en eigen levenservaringen samen. Het is mijn missie om miljoenen vrouwen te inspireren om te gaan doen waar ze écht blij van worden. Ik wil jou op een zo simpel mogelijke manier laten ervaren dat doen waar je van houdt enorm groots kan zijn.
https://margrietspijksma.nl