fbpx

Event

Programma & sprekers

Bevlogenheid, de kickstart voor topprestaties

In een inspirerende online talkshow discussieert presentatrice Pauline de Wilde met gasten uit de wetenschap, het bedrijfsleven en topsport over de soms botsende inzichten om bevlogenheid en prestaties te vergroten. Deze talkshow is de rode draad in het programma en levert prikkelende gespreksstof op voor de actieve werksessies tussendoor.

Tijdlijn 4 november 2020

13.00 – 13.45
Ontvangst

13.45 – 14.00 
Opening met Pauline de Wilde, Guido Heezen en Arnold Bakker

14.00 – 14.20
Blok 1 : Start with why – over purpose, doelen en motivatie.
Pauline in gesprek met o.a. Allard Droste

14.20 – 15.00
Aan de slag met je bevlogenheidscanvas op 1A4

15.00 – 15.20
Korte Pauze

15.20 – 15.40
Blok 2: Team Power – over teamspirit en teamprestaties.
Pauline in gesprek met o.a. Paul van Heerigen  en Jeroen Busscher

15.40 – 16.20
Aan de slag met je bevlogenheidscanvas op 1A4

16.20 – 16.40
Blok 3: Me, Myself and I – over zelf-effectiviteit en energie.
Pauline in gesprek met o.a. Joost Rigter en Jan van Setten

16.40-17.20
Aan de slag met je bevlogenheidscanvas op 1A4

17.20-17.30
Afsluiting

Sprekers

Arnold Bakker

Van onderzoek naar positief organisatiegedrag (zoals bevlogenheid, werkgeluk en prestaties) gaat het hart van prof. dr. Arnold B. Bakker harder kloppen. Naast hoogleraar Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam is hij president van de European Association of Work and Organizational Psychology.

Ook work-life balance, crossover van emoties, en internetapplicaties van organisatiepsychologische onderwerpen krijgen volop zijn aandacht. Zijn artikelen worden gepubliceerd in internationaal erkende wetenschappelijke tijdschriften. Verder is hij auteur van boekenseries Current issues in Work and Organizational Psychology en Advances in Positive Organizational Psychology en co-auteur van het boek Work engagement: A handbook of essential theory and research. Meer weten over Arnold Bakker? www.arnoldbakker.com.

Guido Heezen

Bedrijfskundige Guido Heezen is ondernemer, HR-trendwatcher en oprichter van Effectory; marktleider in klanten- en medewerkersonderzoek. Hij is de initiator van de Beste Werkgevers Awards en auteur van de boeken Winnen met uw medewerkersDe kracht van Feedback en Het verborgen potentieel van werkend Nederland.

Heezen gelooft dat organisaties die goed in contact staan met hun eigen medewerkers en klanten, duurzamer beter presteren. Over deze filosofie, maar ook over zelfsturing, sociale innovatie, engagement en ondernemerschap geeft hij geregeld lezingen.

In diverse media is hij vaak aan het woord als HR-trendwatcher. Met zijn enthousiaste, motiverende en soms confronterende uitspraken daagt hij bestuurders, managers en anderen binnen organisaties uit om de status quo te verlaten. www.effectory.nl

Joost Rigter

Tot zijn 26e kon Joost Rigter zien. Vandaag ziet hij nog maar 0.8 procent. Een zeldzame oogaandoening maakte Joost binnen tien jaar nagenoeg blind. Het betekende een totale ommekeer, maar is het leven nu minder mooi?

Absoluut niet, aldus Joost. Dit gegeven is de kern van de lezingen van Joost Rigter. Een uniek, maar heel herkenbaar verhaal over verandering en hoe je daarmee omgaat. Hoe vind je licht in de duisternis? Hoe zorgen lef, humor, acceptatie en zelfvertrouwen dat obstakels eigenlijk veel kleiner zijn dan ze lijken?

Joost neemt je tijdens zijn lezing mee en laat het letterlijk zien. Want, ‘er zit altijd ergens gewoon een lichtknop’.

www.joost-rigter.nl

Paul van Heeringen

Proactieve coach Paul van Heeringen is managing partner van IMPACT on the Job. Samen met zijn twee compagnons begeleidt hij bedrijven, leidinggevenden en teams bij het ontdekken van hun purpose en het creëren van meer toegevoegde waarde, op een manier die meer energie oplevert dan hij kost. Met hun impactvolle verandermanagement-programma’s realiseren klanten een versnelling in hun performance.

Zijn stijl wordt door anderen omschreven als enthousiasmerend en gericht op resultaat. Dat doet hij door het aanbrengen van focus op het doel en ritme in het ‘doen’. www.impactonthejob.nl

Allard Droste

Lean manager, commissaris, investeerder  en spreker Allard Droste laat zien hoe het ook anders kan. Met vertrouwen, loslaten en durf kunnen mensen veel meer dan ze denken. ‘Richt het in zoals je zelf ook het liefst zou werken’, is zijn motto. 

Met die aanpak realiseerde hij een grote cultuuromslag bij metaalbewerkingsbedrijf Aldowa. Van sterk hiërarchisch naar samensturing, van directief naar organisch. Van 2,5 naar 16 miljoen euro omzet en van 7% ziekteverzuim naar 2%.

Gewonnen prijzen als de FD Gazelle, VNO-NCW nieuwe helden en de Metaalunie Award bewijzen dat anders werken niet alleen mogelijk is bij hippe start-ups, maar ook in de keiharde praktijk van – in dit geval – de (maak)industrie. Bekijk meer op www.hetkaneenvoudig.nl

Jan van Setten

Bestsellerauteur en veelgevraagd spreker Jan van Setten inspireert op het gebied van (persoonlijk) leiderschap, klantgerichtheid en organisatieverandering. Niemand gaat de zaal uit zonder een nieuw inzicht of idee en het ondernemen van een concrete actie. 

Met een gezonde dosis humor en energie deelt hij zijn praktijkervaring als commercieel en algemeen manager bij bedrijven als Nestlé en Alcoa. Dat levert gegarandeerd toepasbare eyeopeners op. www.janvansetten.nl

Jeroen Busscher

Zelfstandig consultant en auteur Jeroen Busscher geeft seminars, lezingen en is werkzaam als dagvoorzitter en leiderschapstrainer. Aan de HKU is hij Executive Lecturer conceptontwikkeling en bij Business School Nederland gastdocent leiderschap en innovatie.

Zijn eerste boek – Pimp je Afdeling – was direct een bestseller, waarna er vele volgden. Zijn columns verschenen in HR Strategie, MT magazine, New Business Radio, Libelle en hij heeft een eigen VLOG kanaal. Nieuwsgierig? www.jeroenbusscher.nl

Pauline de Wilde

Het leven is geen generale repetitie, vindt dagvoorzitter Pauline de Wilde. Daarom geeft ze interactieve lezingen over hoe je als organisatie en individu in beweging komt. Zelf begon ze na haar studie bedrijfseconomie haar carrière in Amerika als actrice, daarna volgde TV-presentaties voor o.a. RTL en RTLZ (Duurzaam Ondernemen, Lokaal Duurzaam en Ondernemerszaken).

Haar interesse in mensen die het LEF hebben hun hart te volgen, wordt nog groter en door haar rol als bedrijvenambassadeur voor Oxfam Novib rolt ze in het vak van dagvoorzitter. Haar twee passies komen samen: spreken over inhoudelijke vraagstukken en stralen op een podium. Heb jij lef? Kijk dan op www.paulinedewilde.nl