fbpx

In het nieuws: Studenten gaan voor bevlogenheid en kiezen niet meer voor corporates

Studenten staan nauwelijks nog te trappelen om voor corporates aan de slag te gaan. Slechts 9 procent van hen geeft de voorkeur aan het werken voor een groot bedrijf. Voor meer dan de helft van de studenten (57 procent) speelt bevlogenheid in hun baan een belangrijke rol, meer nog dan een goed salaris.

Dat blijkt uit een onderzoek onder bijna 1150 respondenten dat is uitgevoerd door studenten van de Hogeschool Windesheim. Dat gebeurde in het kader van ‘de Week van de Bevlogenheid’. Meer dan de helft van de jongeren kiest voor startups en mkb-bedrijven als favoriete plek voor hun carrière, in de verwachting zich daar optimaal te kunnen ontwikkelen en de meeste plezier te kunnen beleven. Zij zoeken bovendien een baan waarin ze actief worden ingezet op wat ze goed kunnen én leuk vinden om te doen. Ruim 20 procent vind teamgeest, sociale ondersteuning en betrokkenheid belangrijk, 38 procent hecht veel belang aan de vraag of hun inzet ook echt bijdraagt aan een hoger doel.

Over bevlogenheid
Je toegewijd inzetten voor dat hogere doel van de organisatie, je betrokken voelen bij het werk, het kunnen opgaan in het werk dat je doet en je daarbij energiek en vitaal voelen. Dat tezamen zorgt voor bevlogenheid. Maar welke veranderingen staan werkgevers allemaal te wachten bij het aantrekken en behouden van talent? Waar worden de studenten van nu (de talenten van de toekomst) nou eigenlijk echt bevlogen van? Daarover gaat het tijdens de Week van de Bevlogenheid, van 12 tot en met 16 juni.

Werken aan bevlogenheid
De initiatiefnemers willen met de Week van de Bevlogenheid een landelijke beweging in gang zetten op weg naar de ambitie: ‘In 2025 is 80 procent van werkend Nederland bevlogen en trots’. Tijdens de Week van de Bevlogenheid  worden verschillende deelonderwerpen aangekaart die bijdragen aan meer bevlogenheid op de werkvloer. Zo gaat het op donderdag 15 juni in het AFAS Da Vinci Theater in Leusden over Succesvol werken aan bevlogenheid. Daar worden ook meteen alle resultaten van dit onderzoek gepresenteerd. Een dag later wordt het onderzoek uitgegeven in een whitepaper.

Alles over HR (publicatiedatum: 23-05-2017) Studenten gaan voor bevlogenheid en kiezen niet meer corporates.
Z nieuws (publicatiedatum: 23-05-2017) Studenten gaan voor bevlogenheid en kiezen niet meer voor corporates.
Managersonline.nl (29-05-2017) Studenten gaan voor bevlogenheid in plaats van corporate.
Sprout (publicatiedatum: 29-05-2017) Studenten gaan voor bevlogenheid en kiezen niet meer voor corporates.

Over Martine de Troije

Waarom doe je wat je doet? Dat is al meer dan 20 jaar mijn fascinatie. En...ben je je bewust van het feit dat je altijd een keuze hebt? In werk. In je leven. Laat dát nu precies mijn missie zijn als leiderschapscoach. Waar ik mijn werk van gemaakt heb en waar mijn vuurtje van gaat branden. Mijn why!

Bekijk al mijn Artikelen

Reageer op deze blog