fbpx
Gepassioneerde ondernemer

Column: Passie, plezier en doorzettingsvermogen

Passie, plezier en doorzettingsvermogen. Zelfs op de meest bewogen dagen voel ik mijzelf als ondernemer als een vis in het water. De soms wat lastige heuvels neem ik met plezier. Voor anderen zou de beklimming aanvoelen als een helse beproeving, maar voor mij niet. Waar heeft dat toch mee te maken? In gesprek met Berd Warmelts van IMPACT on the Job kwam ik er al deels achter. Daarna drong het helemaal tot me door. Ik las het boek van Bas Kodden, “Word een HELD, Meer bevlogenheid voor jezelf en je organisatie”, en het leek of sommige puzzelstukjes op zijn plek vielen. Grappig feit was dan ook dat Bas in het begin van zijn boek schreef dat het begrip ‘bevlogenheid’ voor puzzelaars een herkenbaar begrip is.

Puzzelen, zo zie ik deels ook wel mijn ondernemende route die ik bewandel. Vanaf mijn 17e ben ik gek van ondernemen, de kar trekken en onbegaande paden bewandelen. Kijken waar ik kan komen, hoe ver ik kan gaan. En hoewel er vele hobbels op mijn route zijn geweest heb ik die dus altijd als hobbels ervaren, en niet als een te grote opgave. Vallen en opstaan, maar immer enthousiast.

Het boek van Bas Kodden geeft mij houvast, en geeft mij nog meer motivatie om mijn doel nog duidelijker te krijgen. “Waar wil ik naartoe?” en “Wat drijft mij nu echt?”. Ik geniet op het moment wanneer ik dit artikel schrijf, een zaterdagmiddag waar ik de tijd heb genomen om dieper in de materie rondom bevlogenheid te duiken, daar waar ik ook had kunnen doen wat mijn leeftijdsgenoten aan het doen zijn. Maar het plezier dat zij halen uit een terrasje, ‘chillen’, of simpelweg met elkaar genieten van het leven, dat plezier haal ik ook uit het schrijven van dit artikel. Of het bezoeken van klanten, bepalen van strategieen of ‘simpel’ klantcontact. De kleine dingen die het ondernemen voor mij zo mooi maken, de vrijheid, de actie en de risico’s zijn voor mij de reden dat ik de bevlogenheid in mijzelf heb weten te ontdekken.

Dat gevoel van binnen is soms lastig te beschrijven. “Een ‘9 tot 5 baan’ is niets voor mij”, roep ik vaak. Maar vroeg in de ochtend uit de veren en iedere avond laat thuiskomen is blijkbaar geen probleem voor mij. Waarom? Omdat hetgeen ik doe mij iedere dag motiveert, uitdaging biedt en ondanks sommige tegenslagen mij vrolijk en gelukkig maakt. Is dat niet waar bevlogenheid om draait?

Over Chelsea Bosters

Ervaren content strateeg die ervoor zorgt dat jouw bedrijf precies weet welke kanalen ze in moeten zetten, wanneer ze die in moeten zetten, hoe ze deze kanalen inzetten en WAAROM. Is als bevlogen ondernemer continue bezig met het verbeteren van bedrijfsprocessen, teamprocessen en het onderwerp bevlogenheid in het bijzonder.

Bekijk al mijn Artikelen

Reageer op deze blog